UniCredit povećava profit ukidajući 9 tisuća radnih mjesta

IAKO će UniCredit u novom trogodišnjem planu raditi na širenju poslovanja na istočnu Europu, istodobno će ukinuti 9000 radnih mjesta.

Najveća talijanska banka UniCredit, osim ukidanja radnih mjesta, planira povećati rast prihoda od 6,7 posto godišnje do 2010. godine za što će biti najzaslužnije njeno širenje poslovanja na istočnu Europu.

Ukidanja radnih mjesta, prema pisanju Bloomberga, povezuju se s prošlogodišnjom akvizicijom rimske Capitalije. Radna mjesta smanjit će se u svim poslovnicama, uključujući i središnjicu banke. Trogodišnji plan UniCredita postavljen je kao reakcija na poremećaje na financijskih tržištima koji su, pak, bili prouzročeni američkom krizom koja još nije završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka kreditne krize u SAD-u, Citigroup je smanjio svoj profit za 51 posto samo u prvom ovogodišnjem kvartalu, naravno, uspoređujući s prethodnom godinom. Već je poznato kako je bilo u planu otpuštanje 5.800 ljudi, međutim banka se odlučila na još 3200 radnih mjesta što će pogoditi Italiju, Njemačku i Austriju.

Nakon akvizicije Capitalije, prethodne godine u kolovozu, UniCredit je postigao dogovor sa sindikatima o postepenom ukidanju 5000 radnih mjesta na koji će trajati naredne dvije godine i dva mjeseca.

V.M.
Foto: clabedan.typepad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara