upravitelj zatvora najavio kaznenu prijavu protiv pritvotrenika zbog tučnjave

Upravitelj Okružnog zatvora u Osijeku Slavko Đerek rekao je danas da će državni odvjetnik podnijeti kaznenu prijavu protiv pritvorenika koji je sudjelovao u tučnjavi u kojoj je teže ozlijeđen pravosudni policajac. L

Đerek je rekao da je pritvorenik Mario Arlović (29) izazvao sukob, koji se dogodio 9. prosinca za prijepodnevne šetnje u zatvorskom krugu, o čemu su se prve vijesti pojavile u medijima sinoć.

"Budući da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama i napadu na pravosudnu osobu, državni će odvjetnik protiv pritvorenika (Marija) Arlovića podnijeti kaznenu prijavu", rekao je za Hinu zatvorski upravitelj Đerek.

Đerek je rekao da je pritvorenik Arlović izazivao pravosudnog policajca Gordana Čagljevića (26), pa ga je policajac uhvatio za nadlakticu i rekao da se vrati u sobu. Arlović se otrgnuo te dva puta udario šakom policajca u glavu, na što mu je on uzvratio udarce, kazao je Đerek.

Obojica su završila na Traumatološkom odjelu Kliničke bolnice u Osijeku, gdje su pravosudnom policajcu utvrđene teške ozljede čeljusti, a pritvoreniku lakše ozljede.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorski je upravitelj rekao da je pritvorenik Arlović nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora te da je u tijeku još jedna sudski postupak protiv njega zbog razbojništva. Dodao je kako "ima nezgodnu narav i često provocira i prijeti".

"O događaju smo odmah izvjestili osječko-baranjsku Policijsku upravu, a nakon toga došao je u Osijek načelnik Odjela osiguranja Uprave za zatvorski sustav Goranko Pavelić koji je ispitao cijeli slučaj", rekao je Đerek.

Načelnik Operativno komunikacijskog centra PU-a Branko Horvatin rekao je za Hinu kako će na temelju naloga Županijskoga državnog odvjetništva policija i pravosudna policija početi izvid radi podnošenja kaznene prijave.

(Hina) vs jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara