Ured predsjednika: Mesić se ne miješa u kampanju, ima pravo govoriti o novcu poreznih obveznika

PREDSJEDNIK se ne miješa u predizbornu kampanju niti u predizborne programe, a ima pravo reći što hoće, kazala nam je danas Danijela Barišić iz Ureda Predsjednika Stjepana Mesića, kao odgovor na prozivke prvog HDZ-ovca, Ive Sanadera.

"Neće biti nikakvog Mesićevog očitovanja o izjavama predsjednika HDZ-a, jer se Predsjednik ne miješa u predizbornu kampanju" - kaže Barišić za Index.

Podsjetimo, Mesić je jučer prozvao HDZ-ovu ministricu Marinu Matulović Dropulić za sukob interesa, budući da je dioničarka Instituta građevinarstva Hrvatske, a tu privatnu tvrtku za monopol u dobivanju državnih poslova, što je shvaćeno kao njegov predizborni udar na vladajuću stranku. Ovo je prvi put da je Sanader bio isprovociran govoriti o Mesiću, koji je do sada "uvijeno" davao do znanja da je bliži Socijaldemokratskoj partiji, iako tvrdi da ne podržava ni jednu stranku.

"Ako je to rekao zbog Predsjednikovih izjava o IGH i njihovim poslovima, to su novci poreznih obveznika i ima puno pravo govoriti o njima. Uostalom, ima pravo govoriti što hoće" - dodaje Mesićeva šefica odjela za odnose s javnošću.

"Za mene nije normalno da i država, i projektiranje, i nadzor, i izvedba bude u rukama suvlasnika jedne tvrtke, a s IGH je upravo to slučaj" – kazao je Mesić u jučerašnjem intervjuu za Hrvatski radio.

Podsjetimo, ministrica građevinarstva je na dionicama IGH u relativno kratkom razdoblju zaradila vrtoglavih 18 milijuna kuna. Nije zabranjeno da državni dužnosnici posjeduju dionice, no predsjednik Povjerenstva za sukob interesa, Josip Leko, rekao je nakon objave te informacije, da bi se taj slučaj trebao ispitati, jer postoji mogućnost da je Matulović Dropulić raspolagala s "insajderskim informacijama" koje su joj donijele zaradu na tvrtki koja dobiva milijunske poslove plaćene iz državne blagajne.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara