Ured Predsjednika opovrgnuo Želimira Dragičevića

GLASNOGOVORNICA Ureda Predsjednika Republike Hrvatske Danijela Barišić opovrgnula je tvrdnje bivšeg pripadnika 3. gardijske brigade Želimira Dragičevića da je predsjednika Stjepana Mesića u više navrata pismeno upozoravao na slučaj ratnog zločina protiv civila, što ga je, tvrdi Dragičević, počinio nedavno promaknuti general-pukovnik Mladen Kruljac.

"Uredu Predsjednika Dragičević nije poslao predstavku u vezi sa slučajem generala Kruljca", izjavila je večeras glasnogovornica Barišić.

Dragičević je, u najnovijem broju "Nacionala" ustvrdio da je Kruljac za ulaska HV-a u Okučane 1995. zapovjedio ubojstvo starijeg civila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da je Ured Predsjednika o tom događaju izvijestio u trima pismima - u srpnju 2004, te u lipnju i srpnju ove godine, a o svemu je, kaže, izvijestio i glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, ali do danas nije dobio odgovor.

"Naprotiv, nakon što su spomenute osobe dobile moja pisma, general Kruljac je izvanredno promaknut u čin general-pukovnika", rekao je Dragičević "Nacionalu".

Kruljca je u čin general-pukovnika promaknuo predsjednik Stjepan Mesić u povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara