US Airways traži zaštićeni stečaj

SEDMI po veličini američki zračni prijevoznik US Airways podnio je zahtjev za zaštićenim stečajem dok se cijela gospodarska grana suočava s novčanim teškoćama nakon terorističkih napada 11. rujna 2001.

 je u nedjelju drugi put u zadnje dvije godine zatražio zaštitu od plaćanja svojim kreditorima kako bi restrukturirao poslovanje nakon što nije uspio postići sporazum sa svojim sindikatima da smanji troškove radne snage za 800 milijuna dolara.

Prijevoznik je obavijestio korisnike da će nastaviti s normalnim radom i da ne postoji neposredna opasnost da bude zatvoren.

Tvrtka nastoji smanjiti troškove poslovanja za 1,5 milijardu dolara kako bi ustrojila svoje poslovanje na način jeftinih prijevoznika koji su posljednjih godina sve popularniji u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko drugih američkih zračnih prijevoznika također se suočava s financijskim problemima. United Airlines posluje pod zaštićenim stečajem već gotovo dvije godine, a Delta Air Lines je upozorio da će zatražiti tu zaštitu ako ne uspije smanjiti troškove radne snage.

Američka vlada je prošle godine posudila US Airwaysu 900 milijuna dolara u sklopu programa pomoći zračnim prijevoznicima nakon terorističkih napada 11. rujna.

(Hina) xsl xbs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara