USKOK optužio 16 osoba za ilegalno prebacivanje migranata u Sloveniju

URED suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podnio je optužnicu protiv 16 osoba koje sumnjiči za protuzakonito prebacivanje većeg broja ilegalnih migranata preko državne granice u Sloveniju.

USKOK je danas priopćio da prvu skupinu optuženika tereti da su, od svibnja do prosinca prošle godine, organizirali skupinu koja je nezakonito prebacila veći broj ilegalnih migranata iz istočnih zemalja iz Hrvatske u Sloveniju, uz prethodni dogovor s osobama iz inozemstva i podjelu posla s ostalim pripadnicima skupine.

Druga skupina tereti se da su, djelujući kao pripadnici skupine po prethodno dogovorenoj podjeli posla oko prihvata, prijevoza i dovođenja migranata do skrovitih mjesta uz granicu, u više navrata prebacivali migrante u Sloveniju.


Četiri osobe optužene su samo za prebacivanje preko granice, ne i za udruživanje kao što je slučaj kod ranije navedenih - prva trojica za po jedno takvo kazneno djelo, a Nuhanović za tri.

Protiv deset optuženih nadležnom je sudu predloženo produljenje pritvora, a protiv jednog određivanje pritvora, stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer.

(Hina) pp/xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara