Uskok optužio dvojicu policajaca za prijevare u zapisnicima zbog varanja osiguranja

Uskok optužio dvojicu policajaca za prijevare u zapisnicima zbog varanja osiguranja

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (Index)

PREMA podacima koje je DORH danas objavio na svojoj internetskoj stranici, Uskok je danas dvojicu policajaca i još četvoricu okrivljenika optužio da su inscenirali prometnu nesreću i od osiguravajućeg društva naplatili 50 tisuća kuna štete.

Uskok četiri osobe tereti da su od listopada do 5. prosinca 2008. u Zagrebu i Velikoj Gorici inscenirali prometnu nesreću tako da su s vozila skinuli originalne ispravne dijelove i umjesto njih montirali oštećene dijelove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od četvorice se sumnjiči da je 24. studenoga 2008. u Vukomeriću sišao sa županijske ceste i zabio se u stablo, nakon čega je obavijestio policiju o prometnoj nesreći. Dvojica policajaca, u dogovoru s osumnjičenim, provela su očevid i sastavila zapisnik u kojem su neistinito utvrdila da je uzrok izlijetanja s ceste neprilagođena brzina iako su znala da je nesreća inscenirana.

Vlasnik vozila je potom napravio zamjene ispravnih neispravnim dijelovima te sa zapisnikom prijavio nesreću osiguravajućem društvu koje mu je isplatilo oko 50.000 kuna.

Uskok optužene tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave i prijevaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara