Uskok tereti Mladinea da je na PET ambalaži ukrao 103 milijuna kuna!

Uskok tereti Mladinea da je na PET ambalaži ukrao 103 milijuna kuna!

Foto: Index

VINKO MLADINEO tereti se da je zajedno s još četiri osobe iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvukao čak 103.055.701,00 kuna! Objavio je to Uskok u priopćenju na svojim službenim internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uskok je donio nalog o provođenju istrage protiv petero hrvatskih državljanina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Iako Uskok ne navodi imena optuženika, doznaje se da su uz Mladinea osumnjičeni još i Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište sirovina, Dragan Mioč, vlasnik metkovske tvrtke Retabl i Barbara Bešenić, šefica varaždinske tvrtke za preradu plastičnog otpada BBS, te njezin sin Krunoslav Bešenić.

Iz Uskokovog priopćenja iščitava se da je Mladineo organizirao zločinačku skupinu koja je neistinito prikazivala količinu prikupljene PET ambalaže, te na taj način oštetila Fond. Mladineo se tereti da je osobno potpisivao naloge za isplatu novca, koji je dijelio s ostalim osumnjičenima.

Podsjećamo, Uskok je poslovanje Mladineovog Fonda počeo istraživati prošle godine, kada je Mladineo uhićen u sklopu afere Fimi-media. U zatvoru je bio sve do sredine travnja, kada je pušten iz Remetinca. No, ne zadugo. Mladineo je vrlo brzo ponovo završio iza rešetaka, ovaj put zbog afere koja je još ozbiljnija od Fimi-medije preko koje je, prema trenutnim procjenama, državni proračun oštećen za oko 80 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara