Uskok već u utorak podnosi sudu optužnicu protiv Berislava Rončevića!

Uskok već u utorak podnosi sudu optužnicu protiv Berislava Rončevića!

Tekst: M.M.
Foto: Arhiva

"NAKON svega jedino se nadam kako Berislav Rončević neće, poput Branimira Glavaša kojem smo također skinuli imunitet, naći utočište u drugoj zemlji.", poentirao je danas u saborskoj raspravi zastupnik SDP-a Nenad Stazić dodajući kako se ipak nada da Rončevića Sabor neće pustiti kao što je to napravio Glavašu. Naime, Sabor je danas većinom od 102 zastupnika ukinuo imunitet zastupniku HDZ-a Berislavu Rončeviću. 

Uskoku su tako širom otvorena vrata za podnošenje optužnice protiv Rončevića, koja je već pripremljena, a Županijskom sudu u Zagrebu će najvjerojatnije biti podnesena već u utorak. Dobro obaviješteni izvori iz Uskoka tvrde kako se čeka još samo pismena potvrda odluke Sabora prije nego bude podnesena optužnica protiv Rončevića i Ive Bačića, koji je bio njegov pomoćnik u Ministarstvu obrane.

> Sabor presudio umjesto suda: Nema "afere kamioni"

> Svađa Hebranga i Sanadera: "Ako predamo Rončevića, nitko od nas nije siguran!"

> Saborsko povjerenstvo zaključilo istragu: Procesuirati glasnike, a ne Rončevića!

> Afera kamioni: Ispitan Rončević, optužba sve bliže

Stazić je usporedbu Glavaša i Rončevića upotrijebio u današnjoj raspravi o skidanju imuniteta za saborskog zastupnika Berislava Rončevića kojeg se tereti za pronevjeru državnog nova u aferi kamioni vrijednu više od deset milijuna kuna. Rončeviću je odlukom većine skinut imunitet, a DORH je već pripremio optužnicu prema kojoj bi, ako mu se dokaže krivnja, mogao robijati i do deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrangova "goruća ruka"

Podsjetimo, saborsko imunitetno povjerenstvo jednoglasno je usvojilo zahtjev Državnog odvjetništva koje je uputilo predsjedniku Sabora zahtjev za odobrenje pokretanja kaznenog postupka protiv Berislava Rončevića, odnosno u saborsku proceduru poslan je zahtjev za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku i bivšem ministru obrane.

U današnjoj raspravi o skidanju imuniteta, koja se igrom slučaja događa krajem radnog tjedna, odnosno u petak kao i u slučaju Branimira Glavaša, oporbeni zastupnici nisu se štedjeli u kritikama vladajućeg HDZ-a a posebice Andrije Hebranga koji je jučer poručio kako će ipak "povući ruku iz vatre".

Glavaš i Rončević

"Rončević baš kao i Glavaš počeo je padat u trenutku kad je izgubio potporu politike, odnosno svog HDZ-a. Dok je bio unutar svoje stranke ništa mu se nije događalo, a sada kad se otuđio - pao je!", rekao je Stazić danas u Saboru dodajući kako će zaključci Povjerenstva koje je zaključilo da Rončević nije kriv, već je riječ o medijskim naklapanjima bacaju ljagu i sramotu na Sabor.

"Uvijek će ta ljaga s Rončevićem ostati upisana u analima i to vam na diku",rekao je Stazić dok su ostali oporbeni zastupnici pozvali Rončevića da se ne brani šutnjom jer su u pitanju ugled Sabora i Hrvatske.

Štoviše mnogi su danas jasno rekli kako su sasvim sigurni da je Rončevića godinama štitio Sanader, koji je tako pokrivao sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara