USKOK zatražio pokretanje istrage protiv petorice krijumčara droge

USKOK zatražio pokretanje istrage protiv petorice krijumčara droge

DANAS je USKOK podnio istražni zahtjev protiv petorice pripadnika organizirane skupine krijumčara droge, kod kojih je pronađeno više od četiri kilograma heroina u vrijednosti oko tri milijuna kuna. Za navedenu petoricu je predloženo i jednomjesečno zadržavanje u pritvoru.

Petorici osumnjičenika - Igoru Dupalu, Domagoju Rogiću, Igoru Štajceru, Admiru Halimanoviću i Samiru Etemoviću, odlukom istražne sutkinje Županijskog suda u Zagrebu, pritvor je produžen do ponedjeljka u 9 sati kada će ponovno biti saslušani. Tada će biti donesena i odluka o daljnjem zadržavanju u pritvoru te o pokretanju istrage.

Podsjetimo, osumnjičenici su nakon višemjesečne akcije koju su zajednički proveli austrijski i hrvatski MUP, u utorak uhićeni u Zagrebu. Četvoricu osumnjičenika USKOK tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu zbog zajedničke preprodaje heroina na narko-tržištu, a petoga za posjedovanje kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Dupalo je navodno i naručitelj 51 kilograma kokaina koji je zaplijenjen na jednoj od paleta namijenjenih za ukrcaj na brod hrvatskog kapetana Kriste Laptala, koji se zbog toga nalazi u pritvoru u Grčkoj. Naime, austrijski je Interpol presreo Dupalovu poruku nepoznatoj osobi u kojoj navodi kako ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je droga zaplijenjena. Policija pak za sada ne povezuje ta dva slučaja.

I.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara