Uskoro drugi fiksni operater?

Uskoro drugi fiksni operater?

T-HT napokon bi mogao dobiti pravu konkurenciju u pružanju usluga fiksne telefonije, i to u obliku Optima Telekoma, tvrtke bivšeg ministra Rolanda Žuvanića, koji je u razgovoru za Dnevnik HTV-a potvrdio da je već predao zahtjev za dobijanje dozvole Vijeću za telekomunikacije.

Vijeće hrvatske agencije za telekomunikacije zaprimilo je prvi zahtjev za fiksnu telefoniju, a predala ga je tvrtka Optima Telekom, u ime koje za Dnevnik HTV-a govorio bivši ministar Roland Žuvanić.

Dozvola stoji oko 8 milijuna kuna, a Žuvanić je kazao kako Optima Telekom ispunjava sve uvjete te očekuje skoro rješavanja njihovog zahtjeva.

Prema Žuvanićevim riječima, za financiranje projekta u kojem bi sudjelovale isključivo hrvatske tvrtke spremnost je izrazila Slavonska banka, inače članica Hypo grupe. Iznos početnog ulaganja iznosio bi oko 20 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Optima Telekom dobije dozvolu do kraja godine, s radovima bi se krenulo u veljači 2005., a do kraja godine Žuvanić predviđa otvaranje 400 novih radnih mjesta.

Žuvanić je kazao kako u početku Optima Telekom misli iznajmljivati postojeću infrastrukturu T-HT-a, HEP-a te HŽ-a.

Glasnogovornik T-HT-a Marjan Jurleka potvrdio je da je T-HT spreman iznajmiti svoju opremu svakom tko dođe s dozvolom za rad u fiksnoj mreži.

HTV prenosi predviđanje kako bi početkom rada nove fiksnog operatera T-HT izgubio oko 20 posto pretplatnika, a došlo bi i do pada cijena fiksne telefonije, iako je nemoguće predvidjeti o kolikom bi se pojeftinjenju usluga radilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara