USKORO IMENOVANJE POVJERENSTVA ZA DRŽAVNU IMOVINU

Hrvatska vlada uskoro će, možda već sutra, imenovati Povjerenstvo za upravljanje državnom imovinom, kojemu će na čelu biti premijer Ivo Sanader, najavio je danas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić.

Prijedlog je, kaže Ivezić, da Središnji državni ured raspolaže imovinom do 100.000 kuna vrijednosti, Povjerenstvo od 100.000 do 10 milijuna kuna, a o imovini veće vrijednosti odlučivala bi Vlada.

Državnu imovinu čine pokretnine i nekretnine, trgovačka društva u vlasništvu države, kao i državni udjeli u tvrtkama.

Namjera je, kaže Ivezić, državnom imovinom upravljati s jednog mjesta i na različite načine.

Dijelom imovine upravljalo bi se na poduzetnički način, pa bi se imovina koja se ne koristi ili ne treba Ministarstvu obrane dala na korištenje u najam ili bi ju se prodalo.

Središnji državni ured radio bi stručne i upravne poslove, predlagao odluke za povjerenstvo, a u njegovoj nadležnosti bila bi i dodjela stanova za službene potrebe, ishođenje lokacijskih i građevinskih dozvola i sl.

Iako je dobar dio državne imovine popisan, taj posao još nije završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sva imovina trebala bi se naći u očevidniku državne imovine.

Povjerenstvo za upravljanje državnom imovinom vodio bi premijer, njegov bi zamjenik bio potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang.

U Povjerenstvu bi bilo 8 članova - 7 ministara (Šuker, Rončević, Škare Ožbolt, Vukelić, Kalmeta, Čobanković i Matulović Dropulić) te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Upravu Antun Palarić.

Tajnik Povjerenstva bio bi Ivezić, a prva sjednica Povjerenstva očekuje se za desetak dana.

Najave o ukidanju Hrvatskog fonda za privatizaciju i njegovu pripajanju Središnjem državnom uredu još uvijek su planovi, a u prilog tome govori i podatak da je Vlada nedavno imenovala Upravni odbor HFP-a.

Ivezić pak poručuje da se proces privatizacije neće zaustavljati, kao ni predmeti za koje su raspisani natječaji.

(Hina) xum/xbn ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara