Uskoro liječničko izvješće o Arafatovoj smrti

PALESTINSKO izaslanstvo uskoro će otputovati u Francusku i od tamošnjih vlasti zatražiti liječničko izvješće o smrti Jasera Arafata, izjavili su u srijedu dužnosnici u Ramallahu i na Zapadnoj obali.

"Palestinsko izaslanstvo će od francuskih vlasti zatražiti liječničko izvješće o pravim uzrocima smrti Arafata", izjavio je Nabil Abou Roudeina, savjetnik preminulog palestinskog vođe.

Istovremeno su francuska vlada i osobni Arafatov liječnik opovrgli glasine da je Arafat preminuo od posljedica trovanja.

"Arafat je primio najbolju moguću njegu i učinjeni su svi testovi koji su bili potrebni. Ako smijem primijetiti, izdano je dopuštenje da ga se pokopa", kazao je vladin glasnogovornik Jean-Francois Cope.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su liječnici imali i najmanju sumnju da je otrovan, o tome bi obavijestili policiju", dodao je.

Achraf al-Kurdi, bivši jordanski ministar zdravstva i Arafatov liječnik, također ne vjeruje u trovanje, ali izražava nezadovoljstvo činjenicom da ni liječnički tim niti supruga Suha ne žele otkriti uzroke smrti Jasera Arafata.

"Nemam drugog izbora nego vjerovati da nešto skrivaju", kauao je al-Kurdi.

I francuski Le Monde ne vjeruje u smrt od posljedica trovanja već, pozivajući se na izvore koji imaju uvid u medicinsku dokumentaciju, tvrdi da je Arafat preminuo od rijetkog krvnog poremećaja koji je povezan sa zgrušavanjem krvi. Pacijent koji pati od tog poremećaja obično iskrvari do smrti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara