Uskoro ponovno poništavanje natječaja za prodaju zemljišta u Podbrežju

ČLANOVI Povjerenstva za prodaju nekretnina u vlasništu grada Zagreba iz redova SDP-a danas su ocijenili da je ponuđena cijena za prodaju građevinskog zemljišta u Podbrežju preniska i najavili da će predložiti Gradskom poglavarstvu da ponovno poništi natječaj.

"Na sjednici Povjerenstva smo otvorili ponude i utvrdili da je ponuđeni iznos prenizak za to zemljište", rekao je član Pvojerenstva Vladimir Velnić na konferenciji za novinare troje SDP-ovaca iz Povjerenstva.

Velnić je iznio njihovu zajedničku ocjenu da se manipuliro brojkama u izračunu vrijednosti cijene zemljišta od 176.000 četvornih metara i da je Gradski ured za upravljanje imovinom obmanuo Gradsko poglavarstvo tvrdeći da postoji izračun cijene tog zemljišta. "Možda postoji u bilježnici Ferenčaka ili Uhlira (HNS-ovci zaduženi u Poglavarstvu za upravljanje gradskom imovinom), ali ga nema tamo gdje bi trebao biti - u nadležnom Gradskom uredu za izgradnju grada", rekao je Velnić. O izračunu Ministarstva financija na koji se poziva Ferenčak, predsjednik Povjerenstva, Velnić je rekao da se njime utvrđuje tržišna vrijednost isključivo kao osnovica poreza na promet nekretnina, a u svrhu oporezivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Držimo da poništenjem natječaja štitimo imovinu grada", rekao je Velnić dodajući kako su to učinili jer ne žele rasprodaju gradskog zemljišta u bescjenje, pogotovo ne stranim trgovačkim centrima.

Velnić je najavio da će zajedno s kolegicama iz SDP-a Blankom Sunarom i Lidijom Tomić podnijeti tužbu za klevetu protiv Srećka Ferenčka jer ih je, navodi Velnić, bez ikakvih argumenata nazvao lopovima koji uništavaju grad. Uvrede Ferenčaka, inače i tajnika HNS-a, također su nazvali politički nezrelima.

Ukoliko Gradsko poglavarstvo poništi natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Podbrežju, to bi u zadnjih 15 dana bio drugi put budući je natječaj već jednom poništen zbog proceduralnih razloga.

Društvo "Mercator-H" d.o.o. u današnjem priopćenju navodi da je dosad već kupilo oko 70.000 četvornih metara zemljišta u Podbrežju i da namjerava kupiti još dio, na zakonit način i po tržišnim uvjetima. Ondje žele graditi trgovački centar za što su, tvrde već ishodili lokacijsku dozvolu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara