USPJEŠAN KONCERT U RIMU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Dvoje riječkih glazbenika, Franko Squarcia na violi i Nina Kovačić na klaviru, održali su u ponedjeljak navečer u Rimu uspješan koncert povodom hrvatskog Dana državnosti. LSquarcia, koji je u rodnoj Rijeci započeo učiti glazbu da bi zatim završio Glazbenu akademiju u Ljubljani, od 1973. je član čuvenog rimskog sinfonijskog orkestra nacionalne akademije Santa Cecilia. Osnivač je i glazbenog sastava gudača "I Cameristi Italiani", u kojem sudjeluju glazbenici iz Santa Cecilie, s kojim je snimio i više cd-a.

Nina Kovačić je također u rodnoj Rijeci započela glazbene studije i nastavila ih na Akademiji u Ljubljani te od 1973. predaje klavir u glazbenoj školi u Rijeci i vanjski je suradnik Glazbene akademije u Zegrebu. Održala je, osim zajedničkih, i više samostalnih koncerata, te je dobila Nagradu grada Rijeke za 2003.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje Riječana izveli su djela od Benedetta Marcella do Borisa Papandopula, a oduševljena publika zatražila je i više dodataka.

Koncert je održan u predivnoj dvorani Angeli u čuvenoj rimskoj palači Barberini. Prisutne je na koncertu pozdravio hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević, a uz hrvatskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Franju Zenka, uspješnoj glazbenoj večeri prisustvovao je i veliki broj veleposlanika i diplomata drugih zemalja te Talijana.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara