Uspješna godina za Zagrebačko kazalište mladih

U 2005. GODINI ansambl Zagrebačkoga kazališta mladih izveo je 193 predstave, broj posjetitelja porastao je za čak 98,34 %, a prihod od ulaznica veći je od prošlogodišnjeg za 108,13 %.

Dubravka Vrgoč, ravnateljica ZKM-a predstavljajući rezultate poslovanja kazala je da je na pozornici ZKM-a izvedeno j35 gostujućih predstava i koncerata.

Izvršeni su radovi obnove foyera i gledališta kazališta, a nabavljena je i nužna tehnička oprema za tonski studio i odjel rasvjete.

Tijekom 2005. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno su izvedene predstave Vrata DO Renea Medvešeka, Ana Karenjina Lava N. Tolstoja, u režiji Vasilija Senina, Mala sirena Hansa C. Andersena, u režiji Roberta Waltla i Draga Elena Sergejevna Ljudimile Razumovske, u režiji Edvina Liverića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko kazalište mladih je u protekloj godini svoje je predstave prikazalo na gotovo svim relevantnim domaćim kazališnim festivalima - Splitsko ljeto, Gavelline večeri, Marulićevi dani, Dani satire, Zlatni lav u Umagu, BOK u Bjelovaru te na Međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Sarajevu, gdje je redatelj "Ane Karenjine" Vasilij Senin nagrađen za najboljeg mladog redatelja.

Na samom početku sljedeće godine Zagrebačko kazalište mladih pokreće projekt Nedjeljnih matineja s raznorodnim sadržajima za djecu i mlade. Od siječnja će na pozornici ZKM-a svaki mjesec biti prikazana po jedna predstava vodećih europskih teatara, a upriličit će se i koncertne izvedbe djela suvremenih hrvatskih dramatičara.

Zagrebačko kazalište mladih gostovat će s "Anom Karenjinom" u Moskvi, St. Peterburgu, Vilniusu i Novoj Gorici. Ples se ponovo vraća u ZKM s velikom međunarodnom plesnom predstavom pod radnim naslovom Metamorfoze u koreografiji Iztoka Kovača. Riječ je o koprodukciji Zagrebačkog plesnog ansambla i En Knap s Zagrebačkim kazalištem mladih i Cankarjevim domom u Ljubljani.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara