Usred koalicijske trgovine Tomislav Nikolić otišao posjetiti Šešelja u Haag

TRENUTNO najpoznatijoj srpskoj izbornoj "udavači", Ivicu Dačiću iz SPS-a možda u odlučivanju na koju će stranu pomogne i navodna ponuda za mjesto potpredsjednika buduće vlade koju su mu ponudili demokrati.

Također je njegovom stranačkom kolegi Milutinu Mrkonjiću ponuđeno mjesto ministra za kapitalne investicije, saznaje Blic. Istovremeno se Dačić dogovorio s radikalima i DSS-om o tome da gradonačelnik Beograda postane Aleksandar Vučić.

Tako je i na današnjoj konferenciji za novinare rečeno da su tri stranke, SRS, DSS i SPS blizu dogovora o preuzimanju vlasti od demokrata u Beogradu. No, potencijalni gradonačelnik Beograda nije htio otkriti detalje. 

"Bilo bi neukusno da se ja izjašnjavam o tome, jer to će se uskoro pokazati na sjednici Skupštine grada, zato ne bih sada govorio o kadrovskim rješenjima, ali je besmisleno da na taj način čovjek govori o sebi", kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, vodstvo SPS-a je utvrdilo pet uvjeta za nastavak pregovora s Demokratskom strankom. Radi se o Kosovu unutar Srbije, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju i europskim integracijama. No, naravno, samo s Kosovom. Peti zahtjev je dodan jučer te se njime obvezuje vlada da novim zakonima poradi na uspostavljanju društva socijalne pravde.

Sastanku možebitne koalicije nisu prisustvovali zamjenik predsjednika i potpredsjednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić i Dragan Todorović koji su otputovali u Haag kako bi posjetili zatvorenog Vojislava Šešelja, javlja B92. Svoj potez su opravdali time da su avionske karte već odavno kupljene.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara