USTAVNA POVELJA U REPUBLIČKIM PARLAMENTIMA DO NOVE GODINE?

Potkomisija za izradu zakona o provedbi ustavne povelje Srbije i Crne Gore trebala bi na sutrašnjoj sjednici u jugoslavenskom parlamentu konačno usuglasiti konačni prijedlog tog zakona, nakon čega bi već u nedjelju zasjedala Ustavna komisija, te bi ustavna povelja mogla već do Nove godine biti usvojena u republičkim parlamentima Srbije i Crne Gore, rekao je u petak novinarima u Saveznoj skupštini predsjednik Vijeća građana Dragoljub Mićunović.

U tom slučaju, kazao je Mićunović, Skupština Srbije mogla bi ustavnu povelju usvojiti na svojem zasjedanju u ponedjeljak, 30. prosinca, crnogorska Skupština bi to mogla učiniti u utorak, 31. prosinca, dok bi Savezna skupština povelju mogla proglasiti na jednoj od svečanih sjednica u prvoj polovini siječna iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Važno je da sve završimo do 20. siječnja, jer u posljednjem tjednu siječnja zasjeda Parlamentarna skupština Vijeća Europe, na kojoj bi zajednica Srbije i Crne Gore mogla biti primljena u članstvo. I samo usvajanje u republičkim parlamentima je dovoljno za prijem u članstvo Vijeća Europe´, kazao je Mićunović.

Ustavna povelja Srbije i Crne Gore, koju Ustavna komisija pokušava usuglasiti još od potpisivanja Beogradskog sporazuma u proljeće ove godine, posljednji je uvjet za prijem zajednice Srbije i Crne Gore u Vijeće Europe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara