Ustavni sud zahvalio novinarima: Izmijenjen skandalozni natječaj za nabavku namještaja

Foto: Davor Pongračić (Cropix)

"NEKE stavke natječaja za nabavku namještaja i opreme za Ustavni sud ćemo izmijeniti, a neke ćemo ukloniti", najavila je danas Jasna Omejec predsjednica Ustavnog suda koja se očitovala o nezadovoljstvu javnosti kada je otkrivena priča o nabavci vrijednog namještaja od čak pet milijuna kuna koji se trebao platiti iz džepa poreznih obveznika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svojstvu predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske posebno ističem da su novinari, prenijevši informacije o problemu od javnog interesa, osigurali pravo javnosti da o njemu bude informirana. Oni su u tom dijelu - na način dosljedan njihovim obvezama i odgovornostima - obavili svoju zadaću javnog čuvara vrijednosti demokratskog društva", napominje u priopćenju Omejec dodajući da objava poziva od 27. siječnja 2011. nijednom ponuditelju nije uzrokovala trošak ili štetu.

Predsjednica suda naložila je i nadležnim stručnim službama da joj do srijede, 2. ožujka, podnesu cjelovito izvješće o rezultatima preispitivanja postupaka i radnji nužnih da bi se zadovoljile novonastale potrebe vezane uz predstojeće poslovanje Ustavnog suda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara