Usvojen sporazum o dvojnom državljanstvu SRJ i BiH

VIJEĆE građana jugoslavenske Skupštine, usvojilo je u četvrtak na svojoj izvanrednoj sjednici ugovor o dvojnom državljanstvu SR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, nakon što je to prošlog tjedna potvrdilo i Vijeće republika.

Prema tom ugovoru dvojno državljanstvo mogu steći, uz zadržavanje postojećeg državljanstva, građani koji imaju tri godine boravka na teritoriju zemlje čije državljanstvo traže, ili su najmanje godinu dana u braku s državljaninom te zemlje, uz uvjet da tražitelj državljanstva nije osuđivan za kazneno djelo za koje je propisana kazna veća od tri godine zatvora.

Vijeće građana u petak nastavlja izvanredno zasjedanje te bi trebalo razmotriti Prijedlog zakona o vjerskim slobodama kao i Prijedlog sporazuma između SRJ i Republike Hrvatske o vraćanju i prihvaćanju osoba čiji je ulazak ili boravak na teritoriju druge države nelegalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica oba vijeća Savezne skupštine na kojoj bi trebala biti razmotrena Ustavna povelja zajednice Srbije i Crne Gore i prateći Zakon o njenom provođenju, koje su početkom ovog tjedna usvojili srbijanski i crnogorski parlament, bit će, kako je najavljeno, održana idućeg tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara