Uzrok tragičnog požara u Rijeci nije tehničke prirode

POLICIJSKIM očevidom isključen je tehnički faktor kao uzrok nastanka požara u kojem je jučer u stanu u središtu Rijeke smrtno stradala dvogodišnja djevojčica a njen trogodišnji brat teže ozlijeđen, priopćili su danas iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Policija u suradnji i koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci nastavlja detaljne izvide radi rasvjetljavanja okolnosti nastanka požara, navodi se u priopćenju.

Osim toga, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb provode se izvidi u obitelji stradale djece radi provjere je li bilo nedopuštenih radnji ili nebrige za djecu.

U jučerašnjem požaru u središtu Rijeke smrtno je stradala dvogodišnja Lara Barković, a njezin trogodišnji brat Andrija, koji je zadobio opekotine ruku, smješten je u dječju bolnicu Kantrida gdje su mu ozljede sanirane i gdje će još neko vrijeme ostati na promatranju.

Tijelo preminule djevojčice nalazi se na Zavodu za sudsku medicinu gdje će biti obavljena obdukcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku izbijanja požara koji je planuo u kuhinji djeca su bila sama u stanu bez nadzora roditelja. Vatrogasci su na mjesto požara stigli nekoliko minuta nakon dojave, a u gašenju požara sudjelovalo je oko 20 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila.

Požar je lokaliziran nekoliko minuta nakon 19 sati ali je kuhinja već bila izgorjela. Dječaka su iz stana izveli građani koji su prvi zamijetili požar, a djevojčicu su vatrogasci pronašli tek nakon potrage, među izgorjelim kuhinjskim namještajem.

Policija je utvrdila da je 22-godišnja majka stradale djece izašla iz stana neposredno prije izbijanja požara, ostavila djecu bez nadzora i vratila se za trajanja vatrogasne intervencije. U vrijeme izbijanja požara 29-godišnji otac je putovao s posla kući.

Stan u kojemu je buknuo požar navodno je u vlasništvu grada Rijeke a peteročlana obitelj Barković, roditelji i troje djece, na skrbi su Centra za socijalnu skrb.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara