V. Herman pozvao na potpisivanje "Izjave za Slavoniju i Baranju"

Nositelj županijske koalicijske liste HNSLSSBHSZeleni Hrvatske za lokalne izbore Vilim Herman pozvao je sve nositelje izbornih lista za osječkobaranjsku Županijsku skupštinu da danas potpišu zajedničku "izjavu za Slavoniju i Baranju", no nitko se nije odazvao.

S tom idejom nastavit ću poslije izbora, rekao je Vilim Herman na konferenciji za novinare, dodajući kako je svrha projekta zajednički pokrenuti regionalizam i decentralizaciju.

Projekt regija među ostalim podrazumijeva razvoj "uvjetovan komparativnim prednostima regije koje se moraju utvrditi, razvijati i koristiti", rekao je, dodajući da bi prema tom projektu bilo od pet do najviše sedam regija, te da je taj "model različit, ali i racionalniji i demokratičniji od sadašnjega zakonskog rješenja". Po mišljenju Vilima Hermana, gradove bi trebalo definirati u tri skupine - gradove s više od 20.000 stanovnika, zatim od 50 do sto tisuća stanovnika i gradove s više od sto tisuća stanovnika.

Na novinarski upit u čemu je sličnost, a u čemu razlika između Programske deklaracije Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje kao buduće udruge građana, koju je pokrenuo saborski zastupnik Branimir Glavaš, Vilim Herman je odgovorio kako se "ideje poklapaju", no "politički pristup i sve ostalo je drukčije". Dodao je da se on osobno za to zauzima deset godina.

(Hina) xvsik yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara