V. Šeks: Pozvao sam papu Benedikta XVI. da posjeti Hrvatsku

PREDSJEDNIK Hrvatskoga Sabora Vladimir Šeks izvijestio je danas novinare da je za nedjeljne audijencije pozvao papu Benedikta XVI. da posjeti Hrvatsku.

Kao vođa hrvatskog izaslanstva, Šeks je sa suprugom Anicom, bio u nedjelju na inauguralnoj misi novog Pape, nakon koje je sa drugim državnicima bio primljen u audijenciju u bazilici Svetog Petra.

Čestitao sam papi Benediktu XVI. na izboru, rekao mu kako ga Hrvatska i hrvatski narod vole i trebaju, izjavio je Šeks novinarima, navodeći da se Papi obratio na njemačkom jeziku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora kaže kako mu je Sveti Otac, stavivši mu ruku na rame, uzvratio "i ja jako, jako volim Hrvatsku", a isto je, kaže, ponovio i kad ga je pozvao da posjeti Hrvatsku.

Susret s novim Papom Šeks opisuje kao vrlo dirljiv i uistinu impresivan doživljaj, tim više, dodaje, što je Papa tek s nekolicinom drugih državnika izmijenio par riječi.

Uz Šeksa, u hrvatskom su izaslanstvu u Vatikanu bili i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te pročelnik kabineta hrvatskog Predsjednika Hrvoje Cvitanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara