Vajgl: Nema ni morske ni kopnene granice

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl izjavio je u utorak za slovensku televiziju da Slovenija i Hrvatska nemaju državnu granicu ni na kopnu ni na moru jer se granice određuju bilateralno.

Takvu je izjavu Vajgl u utorak dao slovenskog državnoj televiziji, zamoljen da ocijeni Mesićevu izjavu da je Badinterova komisija ustvrdila da su osamostaljenjem nekadašnjih jugoslavenskih republika nekadašnje republičke granice postale državnima.

"Predsjednik se vara, države svoje granice utvrđuju bilateralno, a preko trećega samo ako se o tome dogovore", rekao je Vajgl.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u utorak za slovensku komercijalnu POP-TV ponovio kako Mesićevu izjavu smatra riječima danim u ležernoj ljetnoj atmosferi, ali da ne želi obnavljati polemiku.

Hrvatski predsjednik Mesić danas je u Klisu komentirao reagiranja u Sloveniji na njegovu jučerašnji izjavu da je granica na kopnu između Slovenije i Hrvatske određena i poznata .

"Ja sam samo ponovio zaključke Badinterove komisije koji su neoborivi i tu se ništa ne može mijenjati, a što se tiče granica na moru, to je otvoreno pitanje i o tome se moramo dogovoriti", kazao je danas hrvatski predsjednik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara