VAJPAYEE U KAŠMIRU POZVAO NA DIJALOG S PAKISTANOM

Indijski premijer Atal Behari Vajpayee, prvi premijer koji je u posljednjih 15 godina posjetio Kašmir, pozvao je u petak na dijalog s Pakistanom i obećao bolji život ljudima u području. L

Vajpayee je govoreći u Srinagaru pred 10.000 ljudi, zaštićen neprobojnim staklom i budnim očima brojnih pripadnika službe sigurnosti, naglasio da nasilje nije način za rješavanje problema.

"Sva pitanja treba riješiti razgovorima", rekao je indijski premijer u pomirljivom govoru prema Pakistanu i militantnim islamskim skupinama koje svojataju Kašmir. "Spremni smo razgovarati o vanjskim i unutarnjim pitanjima. Topovi neće riješiti problem, ali bratstvo hoće", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo ponovo pružiti ruku prijateljstva, ali to mora biti dvosmjerna ulica", kazao je Vajpayee i pozvao Pakistan da odgovori na njegov poziv. Iako indijski premijer nije spominjao nikakve uvjete, New Delhi je ranije najavljivao da će uspostaviti dijalog s Islamabadom tek kada obustavi potporu islamskim militantima koji se bore protiv indijske vlasti u dijelu Kašmira.

Ulice Srinagara, kašmirske ljetne prijestolnice i većinski muslimanskog grada, bile su međutim puste nakon poziva na bojkot Vajpayeeova posjeta. Mnoštvo okupljeno na gradskom stadionu činili su hindusi dopremljeni autobusima iz okolnih sela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara