Valamar uveo online booking u kampove

TVRTKA Valamar hoteli i ljetovališta od 30. siječnja uvela je sustav online bookinga u porečki kamp Lanternacamp i vrsarski kamp Turist. To su prvi kampovi sa sustavom online bookinga u Hrvatskoj, a u narednom razdoblju se planira uvođenje takvog sustava u ostale kampove unutar Valamar grupe.

To znači da će gosti unaprijed moći rezervirati određenu parcelu u kampu na kojoj žele provesti svoj godišnji odmor, a naknada za online rezervaciju od 30 eura plaćat će kreditnom karticom. Željko Kukurin, voditelj Odjela direktne prodaje i marketinga u Valamaru  kazao je da će se osim internetom, rezervacija kamping parcele moći napraviti pozivom u Valamar rezervacijski centar, koji će ponuditi raspoloživu parcelu i obaviti proces rezervacije.

Na ovaj način će se znatno unaprijediti proces prodaje kampova, a samim tim i usluga. Prema istraživanjima koje je Valamar proveo u kampovima kojima upravlja, više od 50 posto gostiju koristi internet kod planiranja godišnjeg odmora, pa bi ova usluga trebala biti prihvaćena od strane gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvođenje sustava direktne prodaje u kampove vrlo je logičan slijed trendova koji se događaju u turizmu. Interesantno je međutim da ovoga puta uvođenje online usluge u kampovima u Hrvatskoj ne samo da prati, već je i ispred uobičajene međunarodne prakse prodaje kapaciteta kampova, navodi se u priopćenju tvrtke.

Online sustav bookinga, Valamar je razvio u suradnji s poduzećem Infosit d.o.o. iz Poreča. Inicijalna investicija u razvoj tehnologije nije velika, a najveći dio ulaganja vezan je uz pripremu kampa za direktnu prodaju odnosno u parceliranju kamping prostora. Upravo je neparceliranost kampova te složenost promjena koje je potrebno uvesti u samu organizaciju prodaje, razlog što se za početak krenulo samo s dva kampa.

Valamar upravlja s ukupno devet kampova, a uvođenje online bookinga u ostale kampove planirano je u sljedećim godinama, počevši od 2007. Inače, grupa upravlja s 40 turističkih objekata na jadranskoj obali, odnosno s 23 hotela, 8 apartmanskih naselja te 9 spomenutih kampova što je sve zajedno trenutno najveći turistički portfelj pod jedinstvenim upravljanjem u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara