Valbandon: Suradnja policije i tužiteljstva uspješna

Čelnici kriminalističke policije i državnog odvjetništva zaključili su na dvodnevnom savjetovanju da je njihova suradnja uspješna ali je potrebno da u složenijim predmetima bude još "konstruktivnija i učinkovitija".

"Samo zajedničkom koordinacijom i zajedničkim izvidima kod teških kaznenih djela i u složenijim predmetima možemo polučiti odgovarajući rezultat", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, nakon dvodnevnog savjetovanja o poboljšanju suradnju policije i državnog odvjetništva u Valbandonu.

Čelnici policije i Državnog odvjetništva usuglasili su se da trebaju poštivati postojeće zakonske okvire koji im omogućuju da u radu na konkretnim predmetima u predistražnoj fazi suradnja bude učinkovitija i da se u svim složenijim predmetima trebaju formirati zajednički timovi.

Zaključeno je da je prioritet suradnja u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te da je pritom posebice važno da ta suradnja bude usmjerena prema oduzimanju imovinske koristi, kako bi se osigurali uvjeti za zamrzavanje imovine zbog kriminalnog djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici Državnog odvjetništva i policije razgovarali su i o novim zakonskim rješenjima i onome što ih čeka vezano uz projekte oko izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Ravnatelj policije Ivica Franić savjetovanje je ocijenio uspješnim jer je postignuta suglasnost oko svih pitanja o kojima se razgovaralo. "Vrlo je znakovito što smo bili zajedno jer su kriminalistička policija i državno odvjetništvo upućeni jedni na druge kako bi se što prije oduprijeli kriminalu", kazao je.

Na pitanje novinara je li se razgovaralo o rješavanju konkretnih problema rečeno je da je na savjetovanju bilo riječi isključivo o zajedničkoj suradnji.

(Hina) xmvr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara