Vapaj američkih veterinara: Sve češće nam na pregled dovode napušene kućne ljubimce

Ilustracija: potpotato.com

AMERIČKI veterinari u posljednje vrijeme se suočavaju s jednim neuobičajenim, pa čak i bizarnim problemom - na pregled im sve češće donose nadrogirane kućne ljubimce.

Prema pisanju lista San Francisco Weekly, broj slučajeva intoksikacije kućnih ljubimaca kanabisom u drastičnom je porastu. "Sve je više pasa i mačaka drogiranih marihuanom. Prije smo znali imati po jedan takav slučaj godišnje, ali sad ih redovito imamo po nekoliko mjesečno", kazala je Stacy Santi, jedna od veterinara koji su pozvali na uzbunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stručnjaci smatraju kako je ovaj fenomen u najvećoj mjeri posljedica legalizacije kanabisa u medicinske svrhe u Kaliforniji. "Znatiželjni, ali i halapljivi, psi i mačke su u iskušenju da probaju sve što njihov vlasnik konzumira", tvrde.

Veterinari napominju kako su marihuani ipak skloniji psi. "Pojedini psi i mačke su primijećeni kako grickaju listove kanabisa na samoj biljci. Psi to obožavaju raditi, a mačke su manje sklone tom poroku", kaže jedan veterinar iz San Francisca.

Međutim, upozoravaju kako ovaj problem ne treba shvatiti olako, jer je marihuana zapravo pravi otrov za mačke i pse. "Životinje koje konzumiraju marihuanu mogu doživjeti psihičku krizu, pa čak i uginuti. Držite svoju travu podalje od kućnih ljubimaca", upozorili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara