Varaždin: Alijansa za pravnu državu predstavila kanidate za 3. izbornu jedinicu

NEDAVNO osnovana stranka Alijansa za pravnu državu izlazi na izbore u sedam izbornih jedinica, a nositelj svih lista je predsjednik stranke Zdravko Radman, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Varaždinu, na kojoj su predstavljeni kandidati za 3. izbornu jedinicu te čelnici novoosnovane organizacije Alijanse za Varaždinsku županiju.

Kandidati Alijanse na svim listama uglavnom su visoko školovani ljudi, a 50 posto su žene, kazao je predsjednik Županijske organizacije Alijanse odvjetnik Nino Lučić.

Novinarima se predstavio nositelj svih lista dr. Zdravko Radman i prva na listi u III. izbornoj jedinici Ružica Radović, koja je i potpredsjednica stranke. Drugi na listi je Miroslav Pospiš, a treći Nino Lučić.

Treća izborna jedinica obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alijansa za pravnu državu okuplja pojedince i udruge kojima su kriza i beznađe hrvatskog društva postali neizdrživi, rekao je Lučić. Uspostava pravne države s učinkovitim sudstvom ključna je, ne samo za izlazak pravosuđa iz kolapsa nego i izvaninstitucionalne vlasti stranačkih lidera i njihovih javnih i tajnih koalicija, rekao je Lučić.

Tajkunima i oligarhijskim moćnicima koji su najprije ispraznili banke i tvrtke, a onda ih sanirali novcem građana, pa ih na kraju prodali strancima, može se suprotstaviti samo reformirano pravosuđe i reformirana državna uprava, revizija pretvorbe, utvrđivanje prioriteta gospodarskog razvoja, pravna sigurnost tvrtaka i pravedan i poticajan porezni sustav, rekli su predstavnici Alijanse.

(Hina) mz jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara