Varaždin: izgradnja kolektora pred završetkom

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor vodoopskrbljivača "Varkoma" Tomislav Kezelj rekli su danas na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici da se završava prva faza gradnje istočnoga kanalizacijskog odvoda te da je osiguran i novac za drugu fazu.

Osiguran je i novac za uvođenje automatskog upravljanja sustavom varaždinskoga Regionalnog vodovoda, pa će do kraja 2007. od ukupno 56,3 milijuna kuna ulaganja u odvod biti uloženo 31, a u vodovod 25,3 milijuna kuna. Novac će po Sporazumu o sufinanciranju izdvojiti nadležno ministarstvo, Hrvatske vode, grad Varaždin, Varaždinska županija i "Varkom".

Gradonačenik Čehok je naglasio kako je istočni kanalizacijski odvod posljednji u nizu, tako da će odvodnja obuhvatiti cijelo varaždinsko područje.

Tlo bez septičkih jama jamči i čuvanje vrijednih nalazišta podzemnih voda. Gradnja kanalizacije za istočni dio grada bitna je zbog tamošnje slobodne zone i drugih planiranih investicija, kao što je tvornica malih zrakoplova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor "Varkoma" Kezelj govorio je o proširenju vodospreme Doljan na 5000 prostornih metara, što će povećati sigurnost vodoopskrbe.

Izvedbom projekta nadzorno-upravljačkog sustava varaždinskoga Regionalnog vodovoda smanjiti će se nekontroliran gubitak vode iz vodoopskrbnog sustava i omogućiti brzo otkrivanje kvarova, rekao je Kezelj.

(Hina) xvar yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara