Varaždin: Predsjednik Mesić otvorio svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvorio je danas u Varaždinuu 24. Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača, na kojem sudjeluje više od 250 profesionalnih vozača iz 13 zemalja.

Predsjednik je novinarima u kraćoj izjavi rekao kako se nada da će to natjecanje djelovati edukativno na vozače. U vezi novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazao je da se on zalagao da ostane dopuštena koncentracija od 0,5 promila alkohola u krvi, ali kako je Sabor usvojio nula promila, to treba poštivati.

Tijekom dva dana natjecanja sudionici će pokazati svoje vještine u vožnji kamiona iznad 7, 5 tona, te vožnji autobusa, tegljača, kamiona s prikolicom i eko vožnji. Učenici će se natjecati u vožnji solo kamiona.

Posjetitelje očekuju i brojne atrakcije, poput vožnje autobusa zatvorenih očiju, vožnje u ekstremnim uvjetima, vožnje na dva kotača, dizanja balonom te preleti zmajeva. Ulaz je besplatan, kao i cjelodnevni autobusni prijevoz iz grada do mjesta održavanja natjecanja u Gospodarskoj ulici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje se održava pod pokroviteljskom Predsjednika Republike te ministarstava prometa i unutarnjih poslova, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Organizatori natjecanja su Međunarodna unija profesionalnih vozača (UICR), Savez vozača i automehaničara Hrvatske i Međunarodna unija cestovnih prijevoznika. Domaćin natjecanja i neposredan organizator je varaždinski Autobusni promet.

(Hina) xmzag ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara