Varaždinci poručili Vladi: Hvala što ste nam sjebali život!

Foto: Andrej Švoger, Željko Hajdinjak, Jure Mišković/Cropix

HRVATSKI građani danas prosvjeduju u čak 11 gradova. Najraniji prosvjed je počeo u 11 sati prijepodne u Varaždinu, dok će najmasovniji opet biti upriličen u Zagrebu, gdje se građani u 18 sati okupljaju na Cvjetnom trgu.

Internetski portal evarazdin.hr izvještava da se na prosvjedu u Varaždinu skupilo oko četiri stotine ljudi. Građani su najprije držali govore na Korzu, a zatim su krenuli u šetnju gradom, da bi se na kraju opet vratili na Korzo.

Prosvjednici su bili ponovno naoružani transparentima, na kojima je, između ostalog, pisalo "Hvala vam što ste nam sjebali život", "Dolje s HDZ-ovom Vladom", a Korzom je dominirao transparent "Grad baroka bez Čehoka", kojeg su govornici optužili za surađivanje s nesposobnom Vladom. Prosvjed je trajao oko sat i pol.

Prosvjeduje se i u Zadru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed na Narodnom trgu u Zadru počeo je u 12 sati. Okupilo se pedestak mladih kojima se ubrzo pridružio znatno veći broj građana.

Uz povike "HDZ odlazi" i "Bando lopovska", od Narodnog trga je krenula povorka prema prostorijama zadarskog HDZ-a. Tamo je nekoliko građana uzelo megafon u ruke a poruka je bila jasna:  "Hoćemo izbore sada, ne možemo čekati ni jesen ni zimu ni sljedeću godinu! Radili ste 20 godina samo da bi strpali u svoj džep, a ispraznili naše! Nemojte više ništa raditi, molimo vas!".

Uz povike "Svi su isti", povorka od oko, prema policijskoj procjeni, 250 građana stigla je do prostorija SDP-a na Trgu pet bunara, gdje su zapjevali pjesmu "Zeko i potočić", tekstualno prilagođenu ismijavanju Zorana Milanovića. (smrznuo se SDP, jedan mali Zoki), javlja ezadar.hr.

Prosvjedi širom zemlje

U Virovitici se prosvjeduje na Trgu kralja Tomislava, a prosvjed je započeo u 14 sati. Zatim slijede prosvjedi na glavnom trgu u Koprivnici u 15 sati, a u Rijeci, Slavonskom Brodu i Labinu (Kature, kod Astorije) prosvjedi počinju u 16 sati. Od 18 sati će se, osim u Zagrebu, prosvjedovati u Sisku (ispred Velikog Kaptola), Šibeniku (ispred Katedrale) i Puli (na Trgu Portarata).

Prosvjednici od aktualne Vlade traže ostavku i raspisivanje parlamentarnih izbora, dok od buduće vlasti traže reforme koje će transformirati Hrvatsku u ozbiljnu demokratsku državu i oživjeti posrnulo gospodarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara