Vatikan: Papino se stanje stabilizira

ZDRAVSTVENO stanje pape Ivana Pavla Drugog se stabilizira nakon što je proveo noć u bolnici, gdje je zatrebao terapiju koja uključuje pomoć pri disanju, objavio je u srijedu Vatikan.

Papini "srčano-dišni parametri, kao i oni metablizma, su u granicama normale", rekao je šef ureda za tisak Svete Stolice Joaqin Navarro Valls poslije posjeta Papi ispred rimske bolnice Gemelli, u koju je u noći s utorka na srijedu smješten Ivan Pavao II. nakon što mu se zdravstveno stanje zbog gripe pogoršalo.

Navarro Valls je potvrdio da Papa, koji je odveden u bolnicu zbog opstrukcije gornjih dišnih puteva, nije nikada izgubio svijest.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđena je dijagnoza zbog koje je odvezen u bolnicu - prema riječima Navarro Vallsa radi se o "akutnom laringotraheitisu s napadima laringospazma". To znači da Papa ima akutnu upalu grla i dušnika s napadima kašlja i otežanog disanja.

Papu prati liječnička ekipa profesora Rodolfa Proiettija, direktora hitnog odjela. Uz Papu je njegov osobni tajnik mons. Stanislaw Dziwisz, s kojim je Papa ujutro održao misu, nakon čega je i doručkovao. Navarro Valls je odgovarajući na pitanja novinara kazao da ne postoji nikakva opasnost od eventualne traheotomije.

Sadržaj izjave Navarro Vallsa novinarima kasnije je objavljen i u službenom izvješću Svete Stolice i vjerojatno, ne dođe li do nekih promijena, više ne bi trebalo biti službenih priopćenja o zdravstvenom stanju Ivana Pavla II.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara