Vatikan upozorava: Ne kupujte švercerske ulaznice za beatifikaciju Ivana Pavla II.!

Foto: AFP

"NE kupujte ulaznice za proslavu beatifikacije pape Ivana Pavla II. Krivotvorene su!", upozorio je Vatikan nakon što su se na internetu počeli pojavljivati oglasi za "povoljan upad" za događaj na kojemu bi se 1. svibnja na Trgu sv. Petra trebale okupiti stotine tisuća vjernika.

Iz Crkve nisu precizirali znaju li tko planira zaraditi na svečanom proglašenju pape blaženim, no čudno je da prevaranti uopće računaju na vjernike kojima bi bilo normalno da Vatikan prodaje ulaznice za beatifikaciju, kao da se radi o rock-koncertu, a ne službenom ulasku Wojtyle u društvo blaženika.

Ulaznice na slična papinska slavlja su uvijek besplatne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikanska prefektura ogradila se od preprodavača i pozvala da nitko ne nasjeda na švercersku akciju preko interneta. " Za slavlje beatifikacije pape Ivana Pavla II., kao što je već objavljeno, ne trebaju nikakve ulaznice. Osim toga, i za sva slična papinska liturgijska slavlja, kad su ulaznice i potrebne, one su uvijek besplatne. Ni jedna osoba niti institucija ne može ih naplaćivati", stoji u vatikanskom priopćenju.

Pristup na najpoznatiji vatikanski trg i okolne ulice bit će besplatan, a ulazak na mjesto slavlja regulirat će policija. Sarkofag novog blaženika izložit će se u Bazilici sv. Petra za obilazak štovatelja, a očekuje se da će se put Rima, usprkos recesiji, zaputiti i velik broj hrvatskih vjernika.

Samo mjesec dana kasnije, 4. lipnja, Hrvatsku će službeno pohoditi papa Benedikt XVI. Kako su šverceri već "provaljeni", za vjerovati je da nitko neće pokušati prodavati ulaznice za središnje misno slavlje na zagrebačkom hipodromu. Ako i budu u optjecaju, ulaznice će biti besplatne, a Crkva, vidimo, bdije i nad onima koji pokušavaju nasamariti lakovjernu pastvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara