Vatrena noć u Župi Dubrovačkoj, jutros buknuo novi požar u Rijeci Dubrovačkoj

Vatrena noć u Župi Dubrovačkoj, jutros buknuo novi požar u Rijeci Dubrovačkoj

POŽAR koji je jučer zahvatio dubrovačko područje još uvijek se širi, a gašenje otežava jaka bura, zaostale mine, te česti odroni kamenja. U gašenju požara sudjeluje 300 vatrogasaca, 50 vatrogasnih vozila, te nekoliko stotina mještana Župe Dubrovačke i Konavla.

Tijekom noći su stanovnici Župe Dubrovačke pomagali vatrogascima tako da su svoje kuće zalijevali vodom.

Na dubrovačko su područje upućeni kanaderi no nije poznato hoće li moći pripomoći gašenju požara zbog jakog  vjetra.

Tijekom prijepodneva na dubrovačkom je području, u Rijeci dubrovačkoj, iznad Mokošice, izbio novi požar, priopćeno je iz Vatrogasnog operativnog središta Divulje.

Požar se jučer popodne proširio iz istočnog dijela BiH na područje Župe Dubrovačke i velikom brzinom zahvatio je gotovo cijelo područje, a u mjestu Brgat vatra je opasno priprijetila kućama.  Požar se proširio na hrvatski teritoriji jučer oko 14 sati, na području opčine Župe Dubrovačke. Istočni dio požara prodro je poviše mjesta Zavrelje, a nošen jakom burom spustio se i zaprijetio mjestima Plat, Soline, Mlini i Zvekovica. Zapadni dio požara prodro je prema Postranju i zaprijetio Grabovcu, Martinovićima, Makošama i Buićima. Zbog gašenja požara za sav promet je zatvorena državna cesta D-8, na dionici od Dupca do Zvekovice, a došlo je i do prekida opskrbe električnom energijom na području Solina, Plata i Cavtata

Oko 23 sata evakuirano je stanovništvo mjesta Plat i Soline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4.40 sati zatvoren je granični prijelaz Gornji Brgat, te je za sav promet zbog požara zatvorena državna cesta D 223 od GP Brgat Gornji do Jadranske magistrale.

Oko 500 putnika prenoćilo je u dubrovačkoj Zračnoj luci, jer je zbog požara bila zatvorena cesta prema Dubrovniku. Zračna luka zatvorena je zbog jake bure, te su proglašene izvanredne mjere. 

Cavtat i okolica nemaju struje, a dio telefonskih linija je u prekidu na dubrovačkom području.

 

Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara