Vatrogasci traže ostavke u Vladi

ODBOR profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je danas od odgovornih u Vladi da podnesu ostavke zbog nebrige i neodgovarajuće organizacije vatrogastva.

"Neke osobe koje su odgovorne za stanje u vatrogastvu trebale bi podnijeti ostavke jer nisu na vrijeme osigurale novac", rekao je na konferenciji na novinare predsjednik Odbora vatrogastva pri sindikatu državnih službenika Mladen Magdić, dodajući da bi Vlada trebala utvrditi tu odgovornost.

Prozvao je Vladu što je, kako tvrdi, od 25 milijuna kuna previđenih za vatrogastvo isplatila samo 10 milijuna, iako je ukupan iznos trebao biti uplaćen MUP-u još u lipnju.

Sindikalci traže da se već sada za iduću sezonu osigura dodatnih 30 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nezadovoljni su i lošim materijalnim položajem vatrogasaca jer ne dobivaju 20 posto plaće na uvjete rada, ne plaćaju im se prekovremeni sati, a dnevnica im nije dostatna ni za osnovne potrebe.

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković smatra da su vatrogasci dobro odradili svoj posao, ali je po njegovim riječima zakazala organizacija jer na terenu nema zapovjedne odgovornosti.

Upozorio je da nema ni dovoljno posada za upravljanje kanaderima, te da je usprkos tomu "Ministarstvo obrane iz političkih razloga umirovilo dva pilota koji su mogli raditi još deset godina".

Udruga i Odbor profesionalnih vatrogasaca založili su se za donošenje zakona i izradu razvojnog programa vatrogastva po uzoru na mediteranske zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara