VEČERAS PONOVNO OTVARANJE KINA TUŠKANAC

Predsjednik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Turković i zagrebački sveučilišni profesori Ante Peterlić, Jasna Galjer i Ladislav Galeta predstavili su danas projekt "Filmski programi" i najavili otvaranje zagrebačkoga kina Tuškanac za potrebe tog projekta.

Turković je govorio o povijesti Hrvatskoga filmskoga saveza koji je kako je istaknu osnovan 1963., a okuplja udruge koje se bave filmom.

Glazbenu, likovnu i književnu edukaciju djece treba dopuniti još i filmskom, istaknuo je Peterlić. O ulozi filma u likovnim umjetnostima s naglaskom na muzejske izložbe govorila je Jasna Galjer.

Kino Tuškanac ne će biti samo prostor za projekciju, rekao je Galeta i dodao kako projekt otvara mogućnost kataloškoga pristupa filmskoj problematici.

Filmski programi imaju odgojno-obrazovnu zadaću, a svrha im je podučavanje mladih filmofila, budućih mladih stručnjaka i stvaralaca, a projekt potpomaže Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija i Gradski ured za kulturu grada Zagreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt podupiru i strana veleposlanstva među kojima se ističu veleposlanstva Republike Italije i Republike Madžarske.

Glavni je pokrovitelj projekta "Filmski programi" HTnetov portal čiju je novouređenu web-stranicu otvorio filmski redatelj Vinko Brešan.

Brešan se zahvalio na novčanoj potpori Hrvatskom telekomu, koji mu je, kako je istaknuo, pomogao snimiti "Svjedoke", nedavno nagrađeni film na festivalu u Berlinu.

(Hina) xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara