Većina Talijana očekuje pobjedu lijevog centra

NA SLJEDEĆIM izborima za Europski parlament, koji će se održati u Italiji 12. i 13. lipnja pobijedit će koalicija lijevog centra nazvana Maslina, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnijenja koje je u svibnju proveo Institut za ispitivanje javnosti SWG.

Većina Talijana, njih 68 posto očekuje da će na europskim izborima lijevi centar osvojiti više glasova od desnoga, objavljuje talijanska novinska agencija ANSA.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati pokazuju tendenciju porasta očekivanja Talijana u pobjedu lijevog centra. U travnju je u pobjedu lijevog centra vjerovalo 66% a u ožujku 64% ispitanih. U pobjedu lijevog centra najviše vjeruju birači na bogatom sjeveroistoku zemlje (77%) i u centru (70%), a manje na sjeverozapadu (66%), jugu (67%) i na otocima (55%). Italija je podijeljena na tih pet izbornih okruga a za Europski parlament glasovat će više od 45 milijuna birača.

Talijanski premijer i vođa desnog centra Silvio Berlusconi je izjavio kako poraz svoje koalicije smatra nerealnim, jer da je njegova vlada "u protekle tri godine stalno činila čuda".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara