Veleposlanici Irske i Latvije u Ministarstvu za europske integracije

VELEPOSLANICA Latvije u Hrvatskoj Iveta Šulca i novoimenovani veleposlanik Irske u RH Gearalt Macainmhire, posjetili su u četvrtak Ministarstvo za europske integracije.

Ministar Mimica upoznao je veleposlanicu Latvije s glavnim novostima u procesu europske integracije u Hrvatskoj u kontekstu predaje hrvatske molbe za članstvo u EU, kaže se u priopćenju Ministarstva za europske integracije. On je posebno zahvalio na pomoći Latvije u razmjeni iskustva u području usklađivanja zakonodavstva, jer su latvijska iskustva korištena izradi u Nacionalnog programa za pridruživanje EU za 2003. godinu, a latvijska veleposlanica Šulca, ponudila je daljnju pomoć Hrvatskoj u području pregovora s Europskom komisijom, kaže se u priopćenju.

Zamjenica ministra za europske integracije Mirjana Mladineo susrela se s novoimenovanim veleposlanikom Irske Macainmhireom te ga upoznala s procesom europske integracije u RH, koordinacijom procesa europskih integracija na razini Vlade RH, usklađivanju zakonodavstva, informiranju javnosti i gospodarskim prilagodbama nužnim za proces integracija, kaže se u priopćenju. Macainmhire je rekao da Irska razumije i podržava Hrvatsku s kojom ima dosta zajedničkih točaka na putu ka EU.

U razgovoru o mogućnostima suradnje između Irske i Hrvatske na području europskih integracija, Macainmhire je ponudio pomoć Irske u području obrazovanja državnih službenika i pripremi za regionalne i strukturalne fondove EU, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara