Velike brige policije BiH: Kud s drogom, oružjem i autima kriminalaca?

POLICIJU Federacije BiH ovih dana muče velike brige - ne znaju što bi s više od tisuću zaplijenjenih automobila te ogromnim količinama droge i oružja, koje su oduzeli kriminalcima.

Prema pisanju Dnevnog avaza, oduzete stvari su pohranjene u policijskim prostorijama i na parkiralištima policijskih postaja, gdje drastično ponestaje prostora. Kako bi se problem riješio, formirano je čak i posebno povjerenstvo.

"Problem je što nemamo odgovarajuću zakonsku regulativu. Trenutno se na policijskim parkiralištima nalazi oko 1.200 oduzetih vozila čiji su vlasnici ili nepoznati ili se vode kazneni postupci o njihovom porijeklu. Isto je i sa zaplijenjenim drogama, koje se moraju čuvati pod posebnim uvjetima i temperaturama, za šta mi nemamo uvjete, a nijednim zakonom nije precizirano tko je i kako treba uništavat", rekao je Ćamil Kreso, šef ureda direktora FUP-a Zlatka Miletića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da državna ministarstva sigurnosti i pravde poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se riješilo pitanje deponiranja privremeno oduzetih predmeta, jer su u nekim slučajevima policijske agencije postale skladišta pravosudnih institucija, što uvelike otežava rad policije u pogledu kadrovskog i novčanog opterećenja", dodao je.

I.M.
Foto: Ilustracija (PU ZG)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara