Veliki požar na vratniku kod Senja

VELIKI požar u mjestima Francikovac, Vrataruša i Ošije polje na Vratniku kraj Senja, koji je dojavljen sinoć, zahvatio je 450 hektara borove šume, niskog raslinja i trave, a gase ga 123 gasitelja i 16 vozila, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Na požarištu djeluju vatrogasci javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi iz Rijeke, Zadra, Senja, Krasnog, Jablanca, Sv. Jurja, Novog Vinodolskog i Šumarije Senj.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji požar koji je izbio u općini Muć i zahvatio površinu od 126 hektara, lokaliziran je sinoć u 19,30 sati, a na garištu se dežura. U gašenju je sudjelovalo ukupno 66 gasitelja sa sedam vatrogasnih vozila.

U Ličko-senjskoj županiji jučer u 14,30 sati izbio je požar u Londonovu gaju. Izgorjelo je 60 hektara makije i borove šume, a požar je ugašen u 19 sati. U gašenju je sudjelovalo 27 gasitelja sa dva vozila.

U primorsko-goranskoj županiji jučer je u mjestima Matulji-Mune i Žejane prema graničnom prijelazu Rupe izgorjelo 20 hektara trave, makije i mlade borove šume. Požar su u 16,05 sati ugasili vatrogasci iz Rijeke, Buzeta i Opatije.

Državni centra za obavješćivanje izvijestio je jutros i o zagađenju vodotoka Toplica koji prolazi kroz centar Daruvara. Zagađenje je najvjerojatnije nastalo ispustom otpadnih voda iz pogona Badela d.d. - Vinarija Daruvar. Uzorak vode je već poslan na analizu.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara