Veliki požar prijeti Los Angelesu, evakuirano 1.200 ljudi

Veliki požar prijeti Los Angelesu, evakuirano 1.200 ljudi

PREKO tisuću vatrogasaca bori se s velikim šumskim požarom koji je danas buknuo na području sjeverno od Los Angelesa u Kaliforniji, javljaju američki mediji.

Zbog požara je evakuirano 1.200 ljudi te je zatvoreno nekoliko prometnica i škola. Požar je do jutarnjih sati po lokalnom vremenu "progutao" oko 1.300 hektara šume. Širenju požara pogoduju snažni naleti vjetra.

Prema posljednjim raspoloživim informacijama, plamena stihija je uništila jednu kuću, četiri barake i tri kamp-kućice. Na sreću zasad nema podataka o ozlijeđenim osobama.

Vatrogasno zapovjedništvo u Los Angelesu izvijestilo je da su zbog opasnosti od požara za promet zatvorene tri autoceste, a održavanje nastave odgođeno je u četiri škole. Jak vjetar vatrogascima stvara velike probleme zbog otežanog gašenja požara i njegovog brzog širenja na nova područja. Loše prognoze dolaze iz meteorološke službe koja najavljuje nastavak puhanja vjetrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalifornija je zbog suhe klime često izložena velikim šumskim požarima kojima pogoduju naleti vjetra. Dodatan problem u obuzdavanju vatrenih stihija pojavio se zbog širenja naseljenih područja u ruralna i šumovita područja Kalifornije.

Prema prikupljenim podacima samo u lipnju i srpnju ove godine u Kaliforniji je buknulo oko 2.000 manjih ili većih požara koji su progutali oko 3.500 kvadratnih kilometara površine.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara