Veljko Ostojić o Master planu razvoja turizma u Istri

VODITELJ projekta izradbe Master plana turizma Istarske županije te član Županijskog poglavarstva za turizam Veljko Ostojić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je Istra odabrala model preustroja i repozicioniranja turističke ponude.

Po njegovim riječima ta se koncepcija temelji na poboljšanju smještaja, brzu stvaranju novih proizvoda namijenjenih gostu bolje platne moći u sezoni koja bi, dodao je Ostojić, ´trajala osam do devet mjeseci´.

Time je, kazao je, ujedno završena prva faza izradbe Master plana razvoja istarskog turizma od 2002. do 2010., koja je povjerena španjolskoj savjetodavnoj kući THR-u s tvrtkom Horwath consulting Croatia. U izradbi sudjeluju još Istarska županija, županijska Turistička zajednica, lokalne turističke zajednice i hotelijerske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Prije odluke obavljena je temeljita inventura istarskog turizma, provedena turistička anketa među uglednim stručnjacima i održane dvije radionice s predstavnicima privatnog i javnog sektora´, naveo je Ostojić. Dodao je kako je izrađena polovica Master plana, a do ožujka treba donijeti Plan konkurentnosti te marketinški, investicijski i provedbeni plan.

Zastario tip turizma moguće je prevladati ponudom istarskih turističkih odredišta prema prirodnim i stečenim razvojnim prednostima, drži Ostojić. Upravo zato, smatra, Master plan prepoznaje različitost pojedinih područja, a iz istraživanja i analiza nazire se turistička budućnost u šest obalnih područja (Umag-Savudrija, Novigrad, Poreč, Vrsar-Funtana, Rovinj, Labin-Rabac) te istarska unutrašnjost.

´Na pulskom i medulinskom području za sada je samo Arenatutist supotpisnik Master plana, ali ne i lokalne turističke zajednice´, zaključio je Ostojić, dodavši kako su Brijuni posebno područje, na kojemu se predviđa elitni turizam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara