VELNIĆ U SUBOTICI

Potpredsjednik Skupštine grada Zagreba i predsjednik Turističke zajednice Zagreba Vladimir Velnić ponovno je u današnjim razgovorima s predstavnicima subotičke lokalne samouprave i Hrvatskoga nacionalnog vijeća u SCG izrazio spremnost grada Zagreba da konkretno pomogne aktivnosti hrvatske zajednice u Vojvodini. L

Velnić je na susretu s gradonačelnikom Subotice Gezom Kucserom istaknuo kako će Zagreb financirati izgradnju nove prikladnije pozornice u središtu grada, na kojoj će se tijekom ljeta odvijati program proslave kraja žetvenih radova bačkih Hrvata.

Potpredsjednik Velić je rekao kako će izaslanstvo iz Zagreba sljedeći put u siječnju u Suboticu doći s kulturnim ansamblima, što će biti jedan od zajedničkih projekata dva grada.

U razgovoru s čelnicima HNV-a Velić se zanimao kako Zagreb konkretno može pomoći rad predstavničkog tijela Hrvata u SCG, i tom kontekstu je ponudio financijsku i kadrovsku potporu zajednici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNV je na sebe preuzelo obvezu da u najskorije vrijeme izradi i ponudi projekte, za koje će dobiti pomoć Zagreba.

Suradnja između grada Zagreba i predstavnika hrvatske zajednice u Vojvodini započela je prošle godine kada su čelnici Skupštine glavnog grada Hrvatske prvi put bili gosti žetvenih svečanosti bačkih Hrvata.

Od tada do danas realizirano je više projekata kojim je grad Zagreb pomogao unapređenje nastave na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara