Velški grad Swanse u Rijeci predstavio model obnove grada

STRUČNJACI velškog grada Swansea predstavili su danas u Rijeci na seminaru "Urbana revitalizacija" svoj model obnove grada.

Seminar je počeo danas u organizaciji grada Rijeke i Trgovačkog odjela britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Swanse je drugi po veličini grad u Walesu s 223.000 stanovnika. U zadnjih dvadeset godina doživio je velike promjene i razvoj, istaknuto je u tijeku otvaranja seminara. Kroz razvojne projekte kao što su Maritime Quarter i projekt prvog i najvećeg poduzetničkog parka u Velikoj Britaniji postao je poželjnim mjestom za građane, posjetitelje i ulagače, a provodi još nekoliko projekata koji na suvremeni način vrjednuju morsku obalu. Iskustva urbane obnove Swansea korisna su Rijeci koju očekuje sličan projekt otvaranja grada moru, što je do sada bilo spriječeno industrijskim i lučkim postrojenjima i infrastrukturom.

Predavači iz Gradskog vijeća Swansea, agencije za razvoj Walesa te tvrtaka koje provode obnovu održat će predavanja pozvanim predstavnicima stručnih tijela hrvatskih ministarstava, lokalne i područne samouprave, urbanistima, arhitektima, sveučilišnim djelatnicima te djelatnicima srodnih kulturnih ustanova i gospodarskih i savjetodavnih tvrtaka.

Seminar završava sutra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara