Verheugen tvrdi da Ustav EU neće moći stupiti na snagu 2007.

ZAMJENIK predsjednika Europske komisije Guenter Verheugen ocjenjuje da Europski ustav neće moći stupiti na snagu 2007. kao što je bilo predviđeno i predlaže da se ostavi vremena javnom mnijenju da vrati povjerenje u Europu, nakon francuskog i nizozemskog "ne".

"Početni cilj da se sa stupanjem na snagu Ustava krene 2007. ne može biti ostvaren", izjavio je Verheugen u intervjuu njemačkom dnevniku Sueddeutsche Zeitung u utorak.

"Bliski datum sad bi bio velika greška. Brojnim zemljama treba više vremena za raspravu o ustavnom ugovoru kako bi povratili potrebno povjerenje javnog mnijenja u Europu", dodao je njemački povjerenik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski summit 16. i 17. lipnja u Bruxellesu trebao bi ispitati stanje nastalo odbacivanjem ustavnog ugovora referendumom u Francuskoj i Nizozemskoj i dinamiku negativnog odgovora u zemljama Unije koje su predvidjele podnošenje teksta na konzultaciju narodu.

Po mišljenju Verheugena, "sve se brka s problemom mondijalizacije. Za mene u tome leži glavno objašnjenje sadašnje krize" unutar EU-a, kazao je on.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara