Vesna Pusić u Dubrovniku predstavila stranački program i kandidate

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić, predstavljajući danas u Dubrovniku program stranke te kandidate HNS-a u 10. izbornoj jedinici, kazala je kako je stranka definirala strategiju i šest osnovnih ciljeva koji će biti i zadaća nove vlade.

Među prioritetima su strategija za ulazak u EU, zatim gospodarski program koji uključuje gospodarski rast od 6,5 posto i smanjenje nezaposlenosti od 40 posto u iduće četiri godine, reforma pravosuđa, zatim strategija za razvitak znanosti i visokog obrazovanja te pripremanje hrvatske poljoprivrede za tržište EU-a.

"Mi se na ovim izborima predstavljamo s onim što smo do sada napravili, sa šest ciljeva koje planiramo učiniti te ljudima koji su to kadri realizirati", kazala je Vesna Pusić na konferenciji za novinare te je dodala kako je HNS dokazao da može realizirati sve svoje projekte.

Uz ostalo rekla je da je aktualna vlast najlošije rezultate postigla u pravosuđu, te je na tom području nužno provesti reforme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima, Hrvatska je po BDP-u po stanovniku, među zemljama istočne i jugoistočne Europe, odmah iza Češke, Slovenije i Mađarske što pokazuje da je Vlada uspješno radila u protekle četiri godine.

U četiri izborne jedinice HNS na izbore ide u koaliciji s regionalnim strankama, čime se naglašava regionalni koncept HNS-a, istaknula je, uz ostalo, Vesna Pusić.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su i kandidati HNS-a u 10. izbornoj jedinici i to prvi na listi Jakša Marasović, zatim Branko Vojnović, Joško Dvornik, Vjekoslav Vijerda te Petar Šimac.

Prije konferencije za novinare predsjednica HNS-a u Cavtatu je bila na kavi s građanima, a poslijepodne će biti u Pločama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara