Vesna Škare Ožbolt traži produljenje dobne granice za posvojitelje

Saborska zastupnica DCa Vesna Škare Ožbolt u današnjem otvorenom pismu traži od ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića produljenje dobne granice za posvojitelje i skraćivanje rokova u postupku za posvojenje.

Potaknuta nedavnim slučajem bračnog para kojem je odbijeno posvojenje djevojčice zbog starosti supruga Škare Ožbolt traži izmjene odredbi o posvojenju u prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona koji se nalazi u saborskoj proceduri.

Nakon što dvije godine čekaju na rješavanje potrebnih dokumenata, bračnom paru onemogućeno je posvajanje djevojčice jer je suprug sedam mjeseci stariji od zakonski dopuštene granice koja iznosi 40 godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremne postupke posvojenja treba skratiti, a rokove jasno i precizno utvrditi kako bi se izbjegla loša praksa, drži Škare Ožbolt.

U Hrvatskoj preko 3.000 djece čeka na udomljenje, a zbog spore procedure godišnje se usvoji tek 160 djece, što znači da će tom brzinom mnoga djeca prije dočekati punoljetnost nego posvojenje, stoji u otvorenom pismu Vesne Škare Ožbolt ministru Vidoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara