Video: Na makedonskim izborima Todorićeva zamjenica agitira za vladajuću stranku

IZBORNA KAMPANJA u Makedoniji je, osim živopisnog spota "Nema kajanja", proizvela još jedan skandal koji se ovaj put, tiče i Hrvatske.

Vladajuća desničarska stranka VMRO-DPMNE je, naime, kao dio svoje propagandne kampanje izbacila niz spotova u kojima se pojavljuju dužnosnici vodećih stranih tvrtki u toj bivšoj jugoslavenskoj republici, te u kojima se na sva usta hvale ekonomska dostignuća premijera Nikole Gruevskog.

Među njima se nalazi i Ljerka Puljić iz Agrokora koja hvali projekte izgradnje novih industrijskih postrojenja te navodi kako su oni nastali na inicijativu Gruevskog i vice-premijera Stavrevskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Agrokora, slične pohvale su VMRO-vojskoj vladi uputili predstavnici ruske naftne tvrtke Lukoil i švedske poljoprivredne tvrtke Swedmilk.

Dobri poznavatelji makedonske političke scene, inače, tvrde da izborna kampanja VMRO-DPMNE po svojim sloganima dosta podsjeća na HDZ-ovu u Hrvatskoj. Ankete sugeriraju i da bi rezultat mogao biti sličan, zbog čega su oporbenjaci iz socijaldemokratske stranke SDSM - makedonskih ekvivalenata Milanovićevog SDP-a morali pribjeći očajničkim metodama koje uključuju i sporni spot o međusobnoj vezi kajanja i izvjesnih bioloških aktivnosti.

R.R.
Foto: Liderpress

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara