Video: Nakon eksplozije propana u Torontu evakuirano 12.500 ljudi

Video: Nakon eksplozije propana u Torontu evakuirano 12.500 ljudi

STANOVNIKE sjeverozapadnog dijela kanadskog Toronta iz sna su probudile jake eksplozije iz obližnjih postrojenja s tankovima propana koji su iz još uvijek nepoznatih razloga odletjeli u zrak.

Osim što su ih šokirale eksplozije, stanovnici su bili prestravljeni gledajući kako vatrene kugle lete po zraku. Svih 12.500 stanovnika tog naselja hitno je evakuirano, javljaju kanadski mediji.

Do eksplozije je došlo oko četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. "Bilo se vrlo teško boriti protiv vatre zbog velike vrućine u njenoj blizini a još se proširila na veliko područje", rekao je za lokalne medije jedan od čelnika vatrogasaca dodajući kako ne znaju koliko je točno tankova propana bilo na mjestu eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, jedan je vozač koji je bio u postrojenju nedugo prije eksplozije vidio ili dim ili istjecanje nekog plina, te je krenuo to prijaviti. Čim je izašao iz prostora postrojenja počele su eksplozije. 

Tijekom prijepodnevnih sati vatra se smanjila, a mjerenje kakvoće zraka pokazalo je da zrak nije zagađen. Unatoč tome policija će pričekati još neko vrijeme dok ne pozove stanovnike na povratak u svoje domove.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara